manoutena logo



Viešosios tvarkos sergėtojų akiratyje – privalomas kaukių dėvėjimas

2020 11 18 kaukesUtenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai nuolat patruliuoja miesto gatvėse bei gyvenvietėse ir domisi, ar laikomasi karantino dėl COVID-19 sąlygų.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai praėjusią savaitę tris dienas patruliavo Utenos mieste esančių gimnazijų teritorijose, parkuose, gatvėse bei kitose viešosiose erdvėse, stebėjo, ar dėvimos apsauginės veido kaukės, ar laikomasi nustatyto atstumo tarp besiburiuojančių asmenų.


Lankytasi ir Sudeikių, Užpalių bei Vyžuonų seniūnijų gyvenvietėse. Patruliavimo metu pažeidimų nenustatyta. Viešosios tvarkos skyriaus vyriausieji specialistai lankysis ir kitose rajono seniūnijose. Specialistai primena, kad gyventojai turi teisingai dėvėti veido kaukes, t.y. jos turi priglusti prie veido ir visiškai dengti nosį ir burną.


Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo, šiuo atveju apsauginių veido kaukių dėvėjimo, fiziniams asmenims gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos (pirmą kartą asmenims taikoma 250 eurų bauda), juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

2020 11 18 kaukes

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas