Kviečiame teikti kandidatus Utenos krašto garbės piliečio vardo suteikimui

Savivaldybės žinios Peržiūros: 640

2020 10 08 garbesKasmet Utenos rajono savivaldybė nusipelniusiems Utenos krašto žmonėms suteikia Garbės piliečių vardus. Kaip nurodyta Utenos krašto garbės piliečio vardo suteikimo nuostatuose, Utenos krašto garbės piliečio vardas suteikiamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į Utenos krašto mokslo, švietimo, kultūros, sporto, ekonomikos, socialinio vystymo bei kitas sritis ir aktyvią visuomeninę veiklą. Garbės piliečio vardas gali būti suteikiamas tiek gyvam, tiek mirusiam asmeniui. 

 Kviečiame teikti kandidatus Utenos krašto garbės piliečio vardo suteikimui. Siūlymą dėl Garbės piliečio vardo suteikimo gali teikti Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, ne mažiau 20 žmonių grupės, juridiniai asmenys.


Primename, kad siūlymas asmeniui suteikti Garbės piliečio vardą pateikiamas Utenos krašto garbės piliečio vardo suteikimo komisijai iki einamųjų metų gruodžio 30 d. Kartu su siūlymu turi būti pateikta išsami informacija apie siūlomą kandidatą: jo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija, gyvenimo aprašymas, darbų ir nuopelnų Utenos kraštui aprašymas ir ne mažiau kaip dvi rekomendacijos.


Garbės piliečio vardas suteikiamas Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimu.


Siūlymų asmeniui suteikti Garbės piliečio vardą laukiame Utenos rajono savivaldybės administracijoje (Utenio a. 4, Utena), 103 kab.


Detalesnė informacija tel. 8 389 64013, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

2020 10 08 garbes

Panašūs straipsniai