Vasario 16-ąją rajono kaimai ir miesteliai šventė laisvę

Savivaldybės žinios Peržiūros: 706

2020 02 17 vyzuonosUtenos rajono savivaldybės administracijos seniūnijos prasmingai ir išradingai paminėjo Vasario16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną. Šią mums visiems iškilią dieną rajono kaimai ir miesteliai nusidažė geltona, žalia ir raudona spalvomis.

 Vyžuonų kaimo bendruomenės atstovai Vasario 16-ąją susirinko prie miestelio bažnyčios, kur sugiedojo himną. Užpalių gimnazijos priešmokyklinukai kartu su mokytoja Ona Sirvydiene, Užpalių biblioteka ir seniūnija, Užpalių miestelio centre iškėlė Lietuvos istorinę vėliavą. Tauragnų, Leliūnų ir daugelyje kitų rajono kultūros namų surengti minėjimai, kurių metu liejosi tėvynei skirti poezijos posmai, skambėjo dainos.


Šiai svarbiai istorinei datai pažymėti rajono seniūnijos surengė draugystės žygį. Į draugystės žygį praėjusį savaitgalį įsijungę septynių seniūnijų atstovai ir iš rankų į rankas perdavę mūsų trispalvę apkeliavo beveik visą rajoną. Jau antrą kartą surengtame žygyje dalyvavo apie 300 tautine atributika pasipuošusių žmonių, kurie nužygiavo 114 kilometrų.

Utenos rajono savivaldybės informacija

2020 02 17 vyzuonos

 

Panašūs straipsniai