manoutena logo



Utenoje vyko atvirų durų dienos renginys

taurapilisBalandžio 27 d. Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau - Utenos aps. VPK) sukvietė moksleivius ir jaunimą iš Utenos, Ignalinos, Molėtų, Zarasų miestų ir rajonų progimnazijų, gimnazijų ir kitų mokymo įstaigų į atvirų durų dienos renginį, kuris vyko Utenoje, Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“.


Didžiuojamės, kad sulaukėme tiek daug susidomėjusių jaunuolių. Smagu buvo matyti jaunas akis, kuriose dega noras žinoti, pažinti, suprasti ir priimti tinkamą sprendimą, planuojant savo ateitį.
Susirinkusius pasveikino Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas: „Policininkas tai ne tik profesija, bet gyvenimo būdas. Pareigūnai prisiekdami ginti, saugoti, padėti – tai turi daryti dvidešimt keturias valandas per parą. Yra nemažai pavyzdžių, kai žmonės palieka tarnybą supratę, kad šis darbas ne jiems. Taigi kaip teisingai pasirinkti? Jeigu esate motyvuoti, stiprūs fiziškai ir psichologiškai, nebijote užsidėti uniformos – kviečiame pasirinkti, sunkią, bet garbingą policininko profesiją.“
Atvirų durų dienos renginyje, pristatėme policijos pareigūno profesiją ir karjeros galimybes policijoje. Mykolo Romerio universiteto ir Lietuvos policijos mokyklos atstovai supažindino su stojimo sąlygomis. Taip pat kalbėjome apie savanorystės galimybes policijoje tampant jaunuoju policijos rėmėju, korupcijos prevenciją, darbą Kriminalinėje policijoje.
 Vyko policijos priemonių lauko ekspozicija ir pristatymas:   
•         Mobilaus padalinio rezervo pareigūnai ir jų specialioji transporto priemonė.
•         Kelių policijos skyriaus pareigūnai, tarnybiniai automobiliai, motociklai, greičio matuokliai, alkotesteriai ir kita įranga.
•         Kriminalistinių tyrimų poskyrio pareigūnai pristatė objektų tyrimų ir ekspertizių atlikimo metodus, naudojamus termovizorius ir bepilotę skraidyklę.
•         Visagino policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis Nikolajus Andrejevas su tarnybiniu šunimi Rokiu.
•         Renginyje dalyvavo svečiai iš Estijos policijos.
Dėkojame visiems ir tikime, kad motyvavome Jus prisijungti prie mūsų bendruomenės ir tapti policijos pareigūnais!

                                                               

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas