manoutena logo



UTENOJE KOVO 11-OSIOS PROGA ELEKTROMOBILIŲ ĮKROVIMO STOTELĖ NUŠVITO TRISPALVĖS SPALVOMIS

Elektromobilių įkrovimo stotelė nušvito trispalvės spalvomisMinint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 31-ąsias metines, daugelyje šalies vietų pirmą kartą elektromobilių įkrovimo stotelės nušvito trispalvės spalvomis. Prie iniciatyvos prisijungė 12 savivaldybių: Elektrėnai, Jonava, Kauno miestas, Kauno rajonas, Kelmė, Kėdainiai, Molėtai, Plungė, Rokiškis, Šakiai, Tauragė ir Utena, taip pat daugelis privačių verslų, naudojančių lietuviškas „Elinta Charge“ elektromobilių įkrovimo stoteles.

Šventišką akciją iniciavusios elektromobilių įkrovimo stotelių gamintojos „Elinta Charge“  direktoriaus Igno  Mikučio teigimu, tokiu simboliniu būdu norėta paminėti visai Lietuvai svarbią dieną ir tuo pačiu prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo šiuo visiems nelengvu karantino laikotarpiu. Lietuvoje elektromobilių įkrovimo stotelės taip pasipuošė pirmą kartą.

„Matome, kad Lietuvoje kiekvienais metais ieškoma vis kūrybiškesnių būdų, kaip prisidėti prie mūsų šaliai svarbių datų minėjimo. Kasmet lietuviška atributika pasipuošia vis daugiau įvairių architektūrinių pastatų, viešųjų erdvių. O šiemet švęsti turime labai ribotas sąlygas dėl pandemijos, tad kilo mintis, kad ir tokie netikėti infrastruktūros objektai gali prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo. Kovo 11-oji – puiki diena prisiminti, jog Lietuva yra didelių galimybių šalis, kurioje gyvena demokratiška, išsilavinusi ir ambicinga visuomenė, kuriasi pažangūs verslai, aukštųjų technologijų įmonės. Patys esame lietuviško kapitalo įmonė ir tą visuomet akcentuojame su pasididžiavimu. Produkciją eksportuojame į  daugiau kaip 20 pasaulio šalių ir visas savo pakuotes ženkliname „Proudly made in Lithuania“, – sako I. Mikutis.

Jis pažymi, kad norėdami įgyvendinti akciją didžioje Lietuvos dalyje „Elinta Charge“ nesunkiai galėjo tą įgyvendinti – Lietuvoje jaučiamas elektrifikacijos proveržis ir absoliuti dauguma savivaldybių jau turi elektromobilių įkrovimo stoteles ir toliau vysto infrastruktūrą.

„Elinta Charge“ yra lietuviško kapitalo įmonė gaminanti elektromobilių įkrovimo stoteles bei teikianti stotelių valdymo ir administravimo sistemos programinės įrangos paslaugas . Tai vienintelė įmonė Lietuvoje gaminanti ir eksportuojanti tokias stoteles, o produkcija yra parduodama į daugiau nei 20 pasaulio šalių. 2018-aisiais viešo įkrovimo stotelė „City Charge V2“  įvertinta pasauliniu mastu ir apdovanota „RedDot“ už produkto dizainą.

Elektromobilių įkrovimo stotelė nušvito trispalvės spalvomis

Elektromobilių įkrovimo stotelė

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas