manoutena logo



UTENOS APSKRITIES SAVIVALDYBIŲ MERŲ PASITARIME

IMG 9512Birželio 17 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje buvo surengtas Utenos apskrities savivaldybių merų pasitarimas, į kurį atvyko Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius, Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz. Pasitarime pirmininkavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas.

Savivaldybių merų susitikimo tikslas – išrinkti savo atstovą į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybą. Darbą pradėjus naujos kadencijos merams ir savivaldybių taryboms, būtina, kad būtų suformuota ir veiklą pradėtų Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba. Kaip nurodyta Lietuvos savivaldybių asociacijos įstatų 4.19, 4.22 punktuose, LSA valdybą sudaro apskričių savivaldybių merų atstovai, išrinkti apskrities merų pasitarime, sudarytame iš į apskritį įeinančių savivaldybių merų arba jų įgaliotų merų pavaduotojų.


Pasitarime į LSA valdybą buvo pasiūlyti du kandidatai: Alvydas Katinas ir Nikolajus Gusevas. Merai nubalsavo už Alvydo Katino kandidatūrą, tad buvo nuspręsta į LSA valdybą deleguoti Utenos rajono savivaldybės merą.


Taip pat pasitarime buvo kalbėta apie VšĮ „Euroregiono Ežerų kraštas direktorato biuras" veiklą. Pasitarime nuspręsta pavesti savivaldybių administracijoms iki šių metų liepos 1 d. pateikti pasiūlymus dėl minėtos įstaigos veiklos bei reorganizavimo galimybių.

IMG 9512

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas