manoutena logo



KULTŪROS MINISTRĖS PADĖKOS LAIŠKAS UTENOS RAJONO SAVIVALDYBĖS MERUI

IMG 9059Utenos rajono savivaldybės merą Alvydą Katiną pasiekė kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson laiškas, kuriame ministrė dėkoja merui už supratima ir paramą, ieškant galimybių didinti kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus bei bendradarbiavimo memorandumo pasirašymą.

Kultūros ministrė laiške rašo: „Gerbiamasis Utenos rajono savivaldybės mere Alvydai Katinai, nuoširdžiai dėkoju už supratimą ir paramą, ieškant bendrų sprendimų, kaip ženkliau padidinti kultūros ir meno darbuotojų atlyginimus. Ačiū Jums už tai, kad palaikėte Kultūros ministerijos iniciatyvą ir pasirašėte bendradarbiavimo memorandumą.

Tai labai svarbus savivaldos finansinis indėlis, savo svarba pranokstantis piniginę išraišką. Turbūt pirmą kartą Lietuvoje matome tokį brandų politinį požiūrį ir aiškų valdžių bendradarbiavimo ženklą. Lietuvai galėjome parodyti, kad viso partinio ir politinio spektro valdžių atstovai geba susitarti dėl svarbių dalykų, šiuo atveju dėl kultūros stiprinimo, ir vienodai supranta savo įsipareigojimus kultūros darbuotojams.
Tik bendros valstybės ir savivaldybių pastangos padės puoselėti kultūrą be atskirties tarp regionų ir didmiesčių, oriu darbo užmokesčiu atlyginti už kultūros ir meno darbuotojų darbą. Todėl ir ateityje tarsimės su savivalda dėl regionams svarbių pertvarkų projektų, stiprinsime mūsų partnerystę".

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson

IMG 9059

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas