manoutena logo



Utenos policijos pareigūnai užkirto kelią prekybai garsių prekių ženklų klastotėmis

1Sausio 19 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo pareigūnai patikrinę Ignalinos m., Atgimimo g. esančią drabužių parduotuvę, surado ir iš apyvartos išėmė 99 vnt. įvairių prekių, galimai neteisėtai paženklintų svetimais prekių ženklais. Sportiniai batai, vaikiški sportiniai kostiumėliai, vyriški sportiniai drabužiai, šlepetės ir kepurės buvo paženklinti „Nike“, „Calvin Klein“ ir „Tommy Hilfiger“ prekių ženklais.


Gruodžio 8 d. pareigūnai Visagino m., Veteranų g., prekybos centre, surado ir išėmė iš apyvartos 83 vnt. telefonų dėklus. Įtariama, kad telefonų dėklai, neturint leidimo, buvo paženklinti svetimu prekės ženklu – „iPhone“.


Abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 204 str. 2 d. (Svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimas). Už svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimą, neturint leidimo, gresia bauda, viešieji darbai, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.


Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.


Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir ateityje, bendradarbiaudama su kovos prieš klastotes bendrovėmis, tikrins fizinius ir juridinius asmenis, vykdančius prekybą Utenos apskrityje.

1

2

3

4

5

6

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas