manoutena logo



Daugėja vairuotojų, kuriems nustatomas sunkus neblaivumo laipsnis

1195 87f42eed67628b87f1bd051b3620c2adPer pirmąjį šių metų pusmetį Utenos apskrityje užregistruotos 807 nusikalstamos veikos, t. y. 88 nusikalstamomis veikomis arba 9,8 procento mažiau nei 2020 metais tuo pačiu laikotarpiu. Ištirta apie 75 procentus nusikalstamų veikų ir ištyrimo procentas yra trečias iš dešimties Lietuvos policijos įstaigų.

Nors bendra kriminogeninė situacija Utenos apskrityje yra stabili ir nusikalstamų veikų mažėja, tačiau nerimą kelia vasaros sezono metu augantis neblaivių vairuotojų skaičius.


Per pirmąjį pusmetį Utenos apskrityje eismo įvykiuose žuvo trys eismo dalyviai, tačiau, pasak Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko Rolando Antano Skrebiškio, džiugina tai, kad beveik 17 procentų sumažėjo sužeistų asmenų. Pažymėtina, kad nustatyti net 124 atvejai, kai transporto priemonę vairavo neblaivus asmuo, o iš jų net 49 vairuotojams buvos skirtas laikinas sulaikymas. Vasaros mėnesiais padaugėjo vairuotojų, kuriems nustatomas sunkus (nuo 2,51 promilės ir daugiau) neblaivumo laipsnis. Tokiais atvejais transporto priemonę vairavusiam asmeniui gali būti skiriamas administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti ir transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.


Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas pastebi tendenciją, kad pastaruoju metu neblaivios moterys-vairuotojos stebina ir pranoksta vyrus. Vairuotojoms dažnai nustatomas vidutinis ir net sunkus neblaivumo laipsnis.  


Šiais metais Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyrius vykdė net 36 prevencines priemones keliuose. Pareigūnai ypač daug dėmesio skyrė neblaivių vairuotojų nustatymui ne tik vykdant prevencines priemones, bet ir kasdien patruliuojant.


Rolandas Antanas Skrebiškis atkreipia dėmesį, kad transporto priemonės vairavimas išgėrus kelia ypatingą pavojų visiems eismo dalyviams. Vairuotojai dažnai neįvertina savo apsvaigimo ir tikrojo alkoholio poveikio vairavimui. Netgi esant leistinai alkoholio promilių koncentracijai kraujyje – sulėtėja vairuotojo reakcija, atstumo suvokimas, jautrumas. Todėl prieš sėdant už vairo vartojus alkoholio reikia pagalvoti, ko verta mūsų ir mums artimo žmogaus gyvybė, saugumas.  

Jeigu norite pranešti apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus:
• skambinkite skubios pagalbos tarnybų telefonu 112;
• siųskite informaciją elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., pridėkite nuotrauką su užfiksuotu pažeidimu (turi būti matomas automobilio valstybinis numeris ir pateikta informacija apie pažeidimo padarymo vietą ir laiką).

1195 87f42eed67628b87f1bd051b3620c2ad

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas