Ką daryti jeigu jūsų vaikas nenori laiko leisti lauke?

Jaunimas Peržiūros: 704

vaikas laukeViso žino, kad grynas oras – ir sveika, ir naudinga. Deja, šiais laikais vis daugiau vaikų nenori ar nemėgsta laiko leisti lauke. Kokios to priežastys? Išmanūs telefonai, kompiuteriai, televizorius ir kitos technologijos – daugelio vaikų kasdienybė, tad lauke jiems darosi nuobodu, trūksta veiklos, niekas nedžiugina.

Pažįstama situacija? Jau seniai svarstote, kaip paskatinti savo vaiką daugiau laiko leisti gryname ore? Tuomet verta sužinoti apie įdomius, linksmus, įtraukiančius užsiėmimus lauke, kurie nepaliks abejingų tiek pačių mažiausių, tiek jau ūgtelėjusių vaikų.

Išmokykite vaiką žaisti

Vaikystė yra tas gyvenimo laikotarpis, kuomet įvairūs žaidimai turi ypatingą reikšmę. Žaisdami vaikai bendrauja, mokosi, tobulėja, ugdo savo asmenybę. Tačiau, kad ir kaip būtų liūdna daugėja tokių vaikų, kurie tiesiog nebemoka žaisti. Kaip tai įmanoma? Išmanūs laikai ir išmaniosios technologijos riboja vaikų fantaziją, tad jie tiesiog nebesugalvoja sudominančių žaidimų. Tai – viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vaikams laiką leisti lauke neįdomu bei nuobodu. Tokias atvejais turėtų įsikišti suaugę, kurie padėtų vaikams pažinti smagų lauko žaidimų pasaulį.  

Atmintyje sunkiai iškyla įtraukiantys žaidimai lauke? Dalinamės lauko žaidimais, kuriuos mažieji nesunkiai išmoks ir linksmai bei naudingai praleis laiką gryname ore.

Kodėl būti lauke vaikams taip svarbu?

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad žaidimai lauke šiais technologijų laikais yra itin reikalingi ir reikšmingi. Sutiksite, kad vis daugiau tėvų išgirsta frazę: nuo kompiuterio priklausomas vaikas. Deja, nemaža dalis suaugusiųjų to nesureikšmina, neskatina vaiko atitolti nuo išmaniųjų technologijų ir nepabrėžia lauko žaidimų svarbos. Šį požiūrį derėtų keisti, nes nekartą įrodyta, kad buvimas lauke vaikui atneša labai daug naudos:

Tad nors šiuo metu įvairios technologijos gerokai pakeitė mūsų gyvenimus, tačiau naudos, kurią gauname būdami gryname ore niekas nepasikeis. Todėl labai svarbu išmokyti vaikus įvairių lauko žaidimų, paskatinti juos kuo daugiau laiko praleisti lauke ir padėti atitrūkti nuo ekranų. Vaikystė – žaidimų metas, o žaisti gryname ore ne tik labai smagu, bet ir naudinga.

vaikas lauke

Panašūs straipsniai