manoutena logo



Konferencija „Jaunimo įgalinimas naudojant skirtingus darbo su jaunimu metodus“

2022 05 23 renginysGegužės 18 d. Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ vyko Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro Atvirojo jaunimo centro organizuota konferencija „Jaunimo įgalinimas naudojant skirtingus darbo su jaunimu metodus“.


Į konferenciją atvyko specialistai iš įvairių Lietuvos miestų: Vilniaus, Gargždų, Biržų, Panevėžio, Molėtų, Rokiškio, Ukmergės, Anykščių, Ignalinos ir Visagino. Konferenciją vedė ir diskusiją moderavo – Nerijus Miginis, jaunimo politikos tyrėjas ir darbo su jaunimu ekspertas.
Jaunimo reikalų agentūros nacionalinės jaunimo politikos skyriaus vyresnioji patarėja Gintarė Stankevičienė skaitė pranešimą „Darbo su jaunimu realijos Lietuvoje: Kam? Kodėl? Kaip?“, kurio metu buvo pristatyta darbo su jaunimu situacija Lietuvoje ir aptartos svarbios veiklos kryptys.

Kiti konferencijos metu skaityti pranešimai: Simona Laucevičienė „Atvirumo galia - darbe su jaunimu“, Aurelija Urbonienė „Mobiliojo darbo su jaunimu galimybės ir iššūkiai Rokiškio rajone“, Monika Bardzilauskaitė „Psichologo rolė jaunimo centre: Biržų AJC patirtis“, Vaida Virbalaitė-Šablevičienė „Darbas su jaunimu grupėse: sėkmės faktoriai“, Raimonda Gaulytė „Jaunimo savirealizacijos galimybės Utenoje“. Pranešimų metu buvo pristatyti atvirojo ir mobiliojo darbo su jaunimu ypatumai, išryškėjo psichologo svarba darbe su jaunimu, aptartos grupinio darbo ir jaunimo savirealizacijos galimybės.
Vyko diskusija „Šių dienų jaunuolis. Koks jis?“. Pašnekovai dalinosi asmeninėmis patirtimis ir profesinėmis įžvalgomis, aptarė jaunimo problemas bei gilinosi į jaunimo darbuotojo veiklos specifiką.
Po konferencijos svečiai buvo kviečiami apsilankyti Atvirajame jaunimo centre (Lauko g. 19A, Utena) ir susipažinti su jaunimui teikiamomis pozityvaus laisvalaikio galimybėmis.
Konferencija finansuojama Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis įgyvendinant projektą „Utena - juda jaunimo ritmu“.

Informaciją parengė: Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centras

2022 05 23 renginys

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas