Utenos policijos pareigūnai lanko jaunuosius stovyklautojus

Jaunimas Peržiūros: 967

13Šių metų liepos 7–8 dienomis Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai surengė susitikimus su vaikais ir jaunuoliais vaikų vasaros užtimtumo stovyklose Utenos rajono Vyžuonų, Sudeikių ir Tauragnų seniūnijose.

Tikslas – suteikti stovyklautojams įvairiapusę aktualią informaciją apie vaikų teises ir pareigas, nepilnamečių teisinę atsakomybę, saugų elgesį atostogų metu prie vandens telkinių, poilsiavietėse, parkuose, namuose, internetinėje erdvėje, priminti kelių eismo taisykles (pėstiesiems, dviratininkams, keleiviams), supažindinti su policijos pareigūno profesija.


Utenos rajono Vyžuonų seniūnijoje organizuojamoje plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vaikų vasaros stovykloje pareigūnai pristatė policijos transporto priemones, įrangą, supažindino su kelių policijos pareigūnų, kinologų ir ekspertų darbo specifika (pirštų atspaudų paėmimo technika). Surengta kinologų parodomoji programa su tarnybiniais šunimis. Pristatyta policijoje naudojama priemonė – dronas. Bendruomenės pareigūnai vaikams priminė saugaus elgesio taisykles per vasaros atostogas. Stovyklautojai sprendė kryžiažodžius ir atsakinėjo į pareigūnų užduodamus klausimus saugaus eismo tematika.


Bendruomenės pareigūnai lankėsi vaikų vasaros stovyklose Utenos rajono Sudeikių seniūnijoje, prie Alaušo ežero ir Alaušynės poilsiavietėje bei stovykloje Tauragnų seniūnijoje. Pristatyta ne tik policijos pareigūno profesija, bet atkreipas ypatingas dėmesys į pačių vaikų saugumą vasaros atostogų metu būnant prie vandens telkinių, poilsiavietėse, parkuose, namuose. Vaikams primintos saugaus elegsio taisyklės, kelių eismo taisyklės, vaikų teises ir pareigos, nepilnamečių teisinė atsakomybė. Išdalyti lankstinukai su prevencinio pobūdžio informacija ir patarimais „Būk saugus atostogų metu“ suvenyrai – rašikliai.
Gerbiami tėveliai, pasirūpinkite savo atžalų saugumu per vasaros atostogas.

13

35

46

121

775 378baf9586deddcc0b88b97e2ccedc59

Panašūs straipsniai