manoutena logo



Moksleiviai Utenos policijoje „pasimatavo“ pareigūno profesiją

moksDžiaugiamės, kad Utenos Vyturių progimnazijos aštuntos klasės motyvuoti ir besidomintys policijos profesija mokiniai aplankė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariatą.


Operatyvaus valdymo skyriuje mokiniai buvo supažindinti su šio skyriaus darbu: kaip yra priimami ir registruojami pareiškimai ir pranešimai apie daromas ar padarytas nusikalstamas veikas, kitus teisės pažeidimus, kaip siunčiami ekipažai į įvykius ir valdomos policijos pajėgos. Mokiniai lankėsi ir laikino sulaikymo patalpose.


Kriminalistinių tyrimų poskyryje, pareigūnė pademonstravo bepilotį orlaivį (droną), papasakojo, kaip įvykio vietoje surenkami nusikaltimo įkalčiai. Mokiniai turėjo galimybę patys išbandyti, kaip ant paviršių, panaudojus tam tikrus miltelius, išryškėja palikti pirštų antspaudai ir patys pasidaryti pirštų antspaudus.


Kelių policijos skyriaus pareigūnai pristatė tarnybinį automobilį ir motociklą, greičio matuoklį „trikojį“.


Pareigūnai atsakė į visus dominančius klausimus ir žinoma į pagrindinius – ar patinka darbas ir ko reikia norint tapti policijos pareigūnu? Policijos pareigūno darbas, nors ir reikalaujantis daug jėgų, yra nemonotoniškas ir įdomus. Svarbiausia, reikia būti labai gerai pasiruošus fiziškai ir psichologiškai.


Tikime, kad po kelerių metų šie jaunuoliai papildys policijos pareigūnų gretas.


Dėkojame, moksleivius atlydėjusiai karjeros specialistei Ingai Venckuvienei.

        

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas