manoutena logo



Alergiška katė: kokie simptomai tai išduoda?

gyvunaiKartais neseniai katę įsigiję šeimininkai nustemba iš veterinaro išgirdę, kad jų katė yra alergiška. Dažnas mano, jog alergijos kamuoja tik žmones, tačiau nemažai keturkojų taip pat jų turi. Kokie simptomai išduoda, kad jūsų katė gali būti alergiška ir kokia alergija šiuos keturkojus kamuoja dažniausiai.

Kačių alergijų simptomai

Simptomų kontekste kačių alergijos kiek panašios į žmonių. Pagrindiniai alergiją įtarti skatinantys požymiai yra niežulys (apie jį labai aiškiai įspėja katės kasymasis), pasunkėjęs kvėpavimas, odos jautrumas, dirglumas, odos paraudimas, taip pat galimi ir bėrimai bei patinimas. Viena iš dažnesnių katės kailio plaukų slinkimo priežasčių taip pat yra būtent alergija. Be jau minėtų simptomų, alergiją labai dažnai išduoda ir ašarojančios katės akys, sloga, čiaudulys, gali pasireikšti ir dusulys, viduriavimas ir / ar vėmimas.

Matyti, jog kai kurie simptomai yra tiesiog keliantys diskomfortą augintiniui, o kiti pavojingi keturkojo gyvybei. Ypač sunerimti reikėtų atsiradus su kvėpavimo funkcijos sutrikimu susijusių simptomų. Taigi delsti nereikėtų, jei kyla įtarimų – kreipkitės į veterinarą.

Viena iš dažniausių – alergija maistui

Labai dažna kačių alergijų rūšis yra alergija maistui. Tačiau ji bene lengviausiai ir įveikiama, mat dažnu atveju užtenka sureguliuoti katės mitybą. Tai padaryti padės kokybiškas alergiškoms katėms skirtas ėdalas iš Evet.lt. Žinoma, kiekvienu atveju tikslinga pasitarti su veterinaru ir klausytis jo nurodymų.

gyvunai

Huoadg5888 iliustacija iš Pixabay

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas