KUO SKIRIASI SKIRTINGŲ KALIMBŲ MODELIAI?

Įvairios Peržiūros: 262

kalimbSakoma, kad savo svajonių būtina siekti, netgi tada, kai jos atrodo tolimos ir nepasiekiamos. „Nykščio pianinais“ vadinamos kalimbos yra tas instrumentas, kuris leidžia „prisiliesti“ prie muzikos net ir tiems žmonėms, kurie niekada gyvenime negrojo ar nelaikė jokio kito muzikos instrumento savo rankose. Malonus skambesys, išgaunamas pirštams „bėgiojant“ kalimbos „dantimis“, ramina, atpalaiduoja ir leidžia pasinerti į savo vidinį pasaulį. Įvairiapusiškas teigiamas poveikis, kuris yra patiriamas, grojant iš medienos, metalo, bambuko, dramblio kaulo, kokoso ir kitų medžiagų pagamintomis kalimbomis, labai dažnai yra prilyginamas poveikiui, kurį suteikia tam tikrų rūšių terapija. Pažymėtina, kad lamelofonų šeimai priskiriamos kalimbos būna skirtingų modelių. Su trimis kalimbų modeliais šiandien trumpai susipažinsime.

Kuo pasižymi kalimbos B5?

Kalimba B5 yra kišeninis šio iš Afrikos žemyno kilusio instrumento modelis. Šis instrumentas turi 5 „dantis“, kuriuos liečiant pirštais, yra sukuriamas tobulas garsas. Apibūdinti kalimbos B5 skleidžiamą garsą nėra sunku, nes instrumentas skleidžia tobulą, ausiai malonų skambesį, pasižymintį didele įtrauktimi. Aiškūs akordai, itin paprastas valdymas bei tvarumas ir patvarumas yra kalimbos B5 modelio privalumai, kuriuos jau spėjo įvertinti labai daug įvairaus amžiaus žmonių visame pasaulyje. Svarbu paminėti faktą, kad iš visų egzistuojančių kalimbos modelių, šis modelis yra pats mažiausias ir kompaktiškiausias.

Kuo pasižymi kalimbos B7?

Kalimba B7 nuo prieš tai aptarto instrumento modelio skiriasi didesniu „dantukų“ skaičiumi. Šis modelis turi dviem „dantukais“ daugiau, t. y., 7 nerūdijančius „dantukus“, laukiančius, kol kas nors juos palies ir išlaisvins tobulą skambesį. B7 kalimbos modelis labai dažnai yra vadinamas kalimbos B9, kurį tuoj pat aptarsime, „seserimi“.

Kuo pasižymi kalimbos B9?

Kalimba B9 yra turtingiausias „dantukų“ skaičiumi instrumento modelis. Devyni instrumento „dantukai“ nepadaro šio modelio labai dideliu. Jis beveik toks pat kompaktiškas, kaip prieš tai aptarti kalimbos B5 ir B9 modeliai. Sakoma, kad grojant B9 kalimba, yra sukuriama stipri vibracija, kuri yra labai aiškiai juntama grojančiojo rankose. Instrumento melodijos sukurta energija, atrodytų, skverbiasi į žmogaus kūną ir maloniai nuteikia. Pažymėtina, kad B9 kalimba groti yra taip pat labai paprasta, kaip ir mažesnį „dantų“ skaičių turinčiais modeliais.

kalimb

Panašūs straipsniai