Utenos aplinkosaugininkai studentams: mūsų visų veikla turi būti pagrįsta tausojimo principais

Įvairios Peržiūros: 383

2925 416dade95d6ce0d306094fb8ff355fd1Aplinkos apsaugos departamento Utenos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Eimantas Puodžiukas Utenos kolegijos studentams vedė paskaitą apie mobiliuosius taršos šaltinius ir jų neigiamą poveikį aplinkai.  

„Kuo mažesnė bus tarša, tuo švaresniu oru kvėpuosime, taigi šiai sričiai aplinkosaugininkai skiria didelį dėmesį.  Kalbėdamiesi su studentais, dar kartą pabrėžėme, kaip svarbu, kad mūsų visų veikla būtų pagrįsta aplinkos tausojimo principais“, – sakė Utenos AAI viršininkas Eimantas Puodžiukas. 

Aplinkosaugininkas studentams pasakojo apie mobiliuosius taršos šaltinius – kelių, geležinkelių, oro, vandens transporto priemonių ir ne keliais judančių  mechanizmų, turinčių degalus naudojantį vidaus degimo variklį, neigiamą poveikį aplinkai. Diskutavo apie alternatyvas taršioms transporto priemonėms.  

E. Puodžiuko įsitikinimu, studentams reikia ir praktinių užsiėmimų – jie papildo teorines žinias, išplečia suvokimą. Be to, tiek teorinė, tiek praktinė veikla su jaunais žmonėmis – puikus įrankis, padedantis šviesti visuomenę ir supažindinantis su aplinkosaugininko darbu. Taigi, paaiškinus, kaip atliekama kontrolė, vyko praktinė dalis – studentai pasitikrino savo transporto priemonių išmetamųjų dujų kokybinius parametrus.

„Susitikimai ir su bendruomenėmis, ir su studentais, ir su moksleiviais svarbūs mums patiems. Kalbėdamiesi sužinome, kokios aplinkosauginės informacijos trūksta, apie ką turėtume aiškinti daugiau, ko iš mūsų tikimasi. Taigi, gavę kvietimą apsilankyti, visada mielai sutinkame“, – sakė Utenos AAI viršininkas.  

2925 416dade95d6ce0d306094fb8ff355fd1

Panašūs straipsniai