manoutena logo



Pareigūnai susitiko su gyventojais

Rugpjūčio pabaigoje Utenos policijos bendruomenės pareigūnams kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais vykdė prevencinius susitikimus su Utenos miesto gyventojais.

Susitikimų metu buvo pateikta policijos informacija ir patarimai kaip apsaugoti save ir savo turtą, siekiant išvengti vagysčių iš automobilių, nekilnojamo turto objektų, sukčiavimų, kišenvagysčių, apsaugoti gyventojus, kad šie netaptų nusikaltimų aukomis. Pateikta aktuali informacija dėl smurto artimoje aplinkoje, apie specializuotus pagalbos centrus, galimybes gauti pagalbą aukai nukentėjus nuo smurto. Išdalinta dalomoji prevencinė medžiaga su patarimais ir pagalbos tarnybų telefono numeriais. Aptartos Utenos miesto švaros ir gyventojų gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklės, triukšmo atvejai, gyventojai supažindinti su Lietuvos Respublikoje galiojančiais teisės aktais ir taikoma atsakomybe už galimus administracinius nusižengimus įstatymų nustatyta tvarka.


Taip pat primintos Kelių eismo taisyklės, siekiant užtikrinti gyventojų saugų elgesį kelyje, aptarti turto apsaugos klausimai, rekomenduota pagal galimybes įsirengti vaizdo stebėjimo kameras, muliažus, kokybišką apšvietimą.
Baigiantis susitikimams buvo atsakyta į gyventojams rūpimus klausimus, siekiant užtikrinti saugią aplinką gyvenamojoje teritorijoje.

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas