Kokia yra ilgaamžio fasado paslaptis?

Įvairios Peržiūros: 469

fasadasTeisingai pasirinkus tamsų tinką galima sukurti unikalų fasado vaizdą, tačiau anksčiau mūsų klimatas neleisdavo eksperimentuoti. Tamsus tinkas įkaista saulėje ir laikui bėgant pašviesėja. UAB Baumit sugebėjo įveikti šią problemą. Į dažus ir spalvotus tinkus dedama naujoviškų šaltų pigmentų, atspindinčių saulės šilumą. Gipso pagrindą sudaro 94 spalvos, kurių kiekviena turi daugiau nei 8 atspalvius. Be šio skaičiaus, mozaika yra 6 baltų ir 36 spalvų variantų. Kiekvienas atspalvis turi kodą: pirmieji trys skaičiai žymi spalvos linijos numerį, o ketvirtas – šviesumą (1 – sodriausią atspalvį, 9 – ryškiausią).

Baumit fasado apdaila kuriama atsižvelgiant į naujoviškas technologijas:

Nanotechnologijos statybose

Kitas naujausių technologijų pavyzdys – aukštos kokybės „Baumit Nanopor“ gaminių linija, susidedanti iš NanoporTop paruošto naudoti dekoratyvinio tinko ir NanoporColor išorės dažų. Tai savaime išsivalantis fasadas, kuris daugelį metų išliko nepriekaištingas, tarsi ką tik būtų baigtas statyti. Vandens lašas ant Baumit NanoporTop praranda paviršiaus įtempimą. Tada drėgmė pakyla į hidrofobinį sluoksnį viršuje. Jis taip pat išstumia visas nešvarumų daleles, kai pradeda garuoti. Baumit Nanopor, papildytas kitu savaiminio išsivalymo efektu – fotokatalizė, suteikia papildomą apsaugą nuo organinių teršalų, kurie pasišalina kartu su išstumiama drėgme arba lietumi. Dėl šios priežasties fasadai ilgiau džiaugiasi spindinčiu grožiu ir švara. Kitaip tariant, taip išsaugoma fasado vertė ir sumažinamos jo ilgalaikės eksploatacijos išlaidos.

Šiuolaikiniai dažai sukuria retro efektą

Atstatyti istorinę vertę turinčius pastatus nėra lengva, nes jų apdaila turi būti kuo artimesnė tikrovei. Tačiau tai nereiškia, kad XXI amžiuje pastatai, išsaugoję praėjusių amžių išvaizdą, turi būti pamiršti. Šiuo atveju „Baumit“ siūlo „Baumit Lasur“ – paruoštus naudoti dažus, kurie yra padengti matiniu permatomu spalvotu sluoksniu. Jie skirti kurti dekoratyvinius namų fasadus ir fasadų dizainus, o dėl matinių tonų puikiai tinka atnaujinti senus paviršius. Naudojant šiuos dažus šiuolaikiniams pastatams galima suteikti retro ar net Viduržemio jūros stiliaus.

Modernus pastatas gali išsiskirti ne tik savo architektūrine forma, bet ir ryškia aplinkinio metalinio blizgaus fasado spalva. Puikus titano, platinos, safyro, smaragdo, aukso, rubino, bronzos ir dangaus mėlynumo atspalvių derinys leidžia lengvai sukurti netikėtus derinius. Tačiau tai ne vienintelis Baumit Metallic privalumas: jame esantis didelis metalinių pigmentų kiekis fasado paviršių daro patvarų ir itin atsparų atšiaurioms oro sąlygoms.

fasadas

Panašūs straipsniai