manoutena logo



Kaip išsirinkti geriausius kavos staliukus?

stolik kawowyKavos staliukai yra labi svarbus svetainės interjero dalis. Dėl šios priežasties juos renkantis reikia atkreipti dėmesį į keletą tikrai svarbių veiksnių, tai yra ne tik į dydį ir stilių. Taigi, kurie veiksniai yra labai svarbūs perkant tokio tipo baldus ir kaip įsitikinti, kad pasirinkome geriausią?

Svetainės kavos staliukai ir jų matmenis
Atranką verta pradėti nuo bent jau pagrindinio apibrėžimo, kokių matmenų toks baldas turėtų turėti. Apskritai pripažįstama, kad stalviršis turėtų būti bent 2,5 cm aukštesnis už sofos sėdimą vietą. Dėl to baldo naudojimas bus daug patogesnis. Kavos staliukai taip pat turėtų būti tokio dydžio, kad baldu galėtų laisvai naudotis visi aplink jį esantys asmenys. Kad tai būtų įmanoma, šiais laikais dažniai vienas šalia kito du vienodi, tačiau skirtingų dydžių, baldai. Šis sprendimas yra praktiška ir geras stilius viename.
Naudojimo saugumas
Kitas veiksnys yra ypač svarbus namuose ir butuose, kuriuose yra mažų vaikų. Šiuo atveju svarbu įsitikinti, kad perkami kavos staliukai yra saugūs. Taigi geriausia vengti variantų su aštriais kraštais, į kuriuos mažylis galėtų susižaisti. Nerekomenduojami ir stiklo modeliai, ypač su plonais stalviršiais, kurie gali būti gana lengvai sugadinami ir kelti pavojų vaikui.


Stilingi kavos staliukai
Modernūs, mediniai, o galbūt marmuro kavos staliukai? Tiesą sakant, kiekvienas iš jų gali būti stilingas ir puikiai tinka dabartinėms tendencijoms. Bet kurį iš jų pasirinkti? Viskas priklauso nuo asmeninių pageidavimų ir nuo to, kokie kiti baldai bus pasirinkti interjerui. Esmė ta, kad kartu jie turėtų sudaryti vientisą visumą ir puikiai papildyti vienas kitą. Kaip matote, nėra aiškaus atsakymo į tai, kokie kavos staliukai šiuo metu yra madingiausi. Tai gali būti šiek tiek komplikuoti pasirinkimą, bet tuo pačiu metu tai yra galimybė sukurti tikrai vizualiai unikalų interjerą.


Mūsų platus stalų asortimentas padeda išsirinkti tobulo dydžio stalą. Mūsų suolus ir stalus galima suskirstyti pagal dydį ir aukštį. Ant kai kurių stalų galima pasidėti tik kavą ir pyragą arba laikraštį. Kiti laikys užkandžius, žvakes ar knygas. Kurią iš jų pasirinksite, žinoma, priklauso nuo to, kur ji stovės ir kiek turite vietos. Kitas kriterijus yra aukštis - kartais kambaryje geriau tinka žemas suolas. Kitais atvejais tinka šiek tiek aukštesnis stalas. Medžiagos, iš kurių pagaminti stalai, skiriasi. Keletas stalų pagaminti iš lengvo spalvoto metalo. Jų privalumas yra jų svoris - juos labai lengva nešiotis. Neabejotinas metalinių stalų privalumas yra tas, kad juos lengva dažyti, todėl jie būna įvairių spalvų. Kai kurie modeliai yra iš dalies pagaminti iš metalo (rėmas) ir iš dalies iš grūdinto stiklo arba MDF/PVC su faneruote. Medienos spalvos dalys pagamintos iš melamino plokštės (faneros).

Geriausi kavos staliukai yra tie, kurie atitinka individualius poreikius. Taigi jie nebūtinai tokie, kuriuos nuolat matome interjero žurnalų viršeliuose. Tai suteikia mums didelę pasirinkimo laisvę, nors, žinoma, visada verta atsižvelgti į daugybę praktinių funkcijų, kurias tokie baldai turi atlikti.

stolik kawowy

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas