manoutena logo



Utenos policijos pareigūnai ir Utenos rajono socialinių paslaugų centro atstovai rūpinasi vienišų senjorų saugumu

1154 0c4b73ac91235d73437be605c277e5e3Gegužės mėnesį Utenos policijos bendruomenė Daiva Maselskienė su Utenos rajono socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros darbuotojais Utenos rajone vykdė prevencinę priemonę siekiant užtikrinti gyvenančių vienišų senjorų saugumą karantino metu.  

Utenos rajono socialinių paslaugų centro pagalbos į namus padalinys teikia socialines paslaugas namuose. Sudaromos sąlygos asmenims kuo ilgiau gyventi savo namuose, išlikti savarankiškiems, nenutraukti ryšių su artimaisiais, bendruomene. Pagalbos į namus paslaugas gauna asmenys, kurie vieniši, patiria socialinę izoliaciją (nepajėgia išeiti iš namų), neapsaugoti nuo fizinės, emocinės grėsmės, todėl atsiranda rizika tapti nusikaltimo aukomis.   

Siekiant užkirsti kelią galimoms nusikalstamoms veikoms, policijos informacija su patarimais dėl turto apsaugos, kad išvengti galimų vagysčių, sukčiavimo atvejų („Tavo buto saugumas“, „Netapkite telefoninių sukčių įkaitais“, „Tavo privataus namo ir jį supančios teritorijos saugumas“, prevencinio pobūdžio lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“, policijos bloknotai „Matai pažeidimą, skambink 112“) bei dalijamoji medžiaga skirta smurto prevencijai (atmintinės, magnetukai su policijos ir specializuoto pagalbos centro kontaktais, informacija apie pagalbos galimybes nukentėjus nuo smurto) Utenos rajono socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros darbuotojų dėka pasiekė virš 50 pagalbos į namus gavėjų.  

Garbingo amžiaus sulaukę senjorai individualiai supažindinti su policijos pateikta informacija skirta vagysčių, sukčiavimų, smurto prevencijai, lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“ užklijuoti ant namų durų. Tikimąsi, kad senjorai bus dėmesingesni, budresni, saugos savo turtą, o pastebėjus galimus teisės pažeidimus nedelsiant praneš policijai.

Utenos policijos bendruomenės pareigūnė nuoširdžiai dėkoja Utenos rajono socialinių paslaugų centro pagalbos į namus padalinio vedėjai Daivai Kurkienei ir visam kolektyvui už komandinį darbą ir bendradarbiavimą siekiant užtikrinti senjorų saugumą Utenos krašte.

1154 0c4b73ac91235d73437be605c277e5e3

2021 05 11 3

2021 05 11 2

vagystesukčiavsmurtas

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas