Savaitgalyje į miestus neįleistos 294 transporto priemonės

Įvairios Peržiūros: 724

kontrolėNuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val.  Utenos apskrityje stacionarūs policijos kontrolės postai ir mobilūs policijos ekipažai kontroliavo vykstančių į miestus asmenų judėjimą. Postai buvo statomi ir savivaldybės teritorijose,  o ne už jos ribų, taip siekiant kontroliuoti pagrindinius įvažiavimus į miestus. Karantino kontrolę vykdė virš 200 pareigūnų.


Per tris dienas neįleistos 294 transporto priemonės ir surašyta 19 protokolų pagal LR ANK už karantino reikalavimų pažeidimus. Postuose surašyti tik du protokolai, o kiti – už veido kaukių nedėvėjimą, daugiau nei vieno šeimos ūkio susibūrimus ir kita.

Neįleistų į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus transporto priemonių skaičius:

Utenos apskrityje – 294
Anykščiai – 47
Molėtai – 33
Ignalina – 16
Utena – 147
Visaginas – 39
Zarasai – 7
Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkarda – 5

Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas informuoja, kad pareigūnai vykdė Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ ir atsakingai vertino situacijas, kada asmenys buvo neįleidžiami į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus, todėl sudėtingų konfliktinių situacijų pavyko išvengti. Dauguma gyventojų elgėsi sąmoningai  atsisakydami kelionių, tačiau neįleistų transporto priemonių skaičius kelia susirūpinimą.

Primename – judėjimo draudimas tarp savivaldybių Vyriausybės sprendimu įvestas nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. Stacionarūs kontrolės postai vėl bus įrengti nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.. Tačiau kontrolė bus vykdoma ir kitomis dienomis.  

Dėkojame gyventojams už supratingumą!
GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

kontrolė

Panašūs straipsniai