manoutena logo



Vos keli veiksniai padės nuspręsti, kurį stacionarų kompiuterį pirkti

itTai, kad stacionarūs kompiuteriai jau nebėra tokie populiarūs kaip nešiojami, tik mitas. Priešingai, stacionarūs kompiuteriai šiandien išgyvena tikrą atgimimą. Ženkliai sumažėjus artimų bei tolimų kelionių, komandiruočių skaičiui, žmonės, kurie nusprendžia įsigyti naują kompiuterį, labai dažnai atsisako idėjos pirkti nešiojamą, užleisdami vietą stacionariam. Na, o ta, kad šis pirkinys tikrai būtų sėkmingas ir pateisintų jūsų lūkesčius, verta žinoti, kokius veiksnius reikia įvertinti renkantis.

Operatyvioji apimtis

Savaime suprantama, tai – vienas svarbiausių rodiklių. Operatyvioji atmintis arba tiesiog RAM reiškia paprastą dalyką: kuo didesnis yra jos kiekis, tuo daugiau veiksmų vienu metu gali atlikti  kompiuteris. Taip pat reikėt atsižvelgti ir į specialistų rekomendacijas. Jos skelbia, kad biudžetinio namų arba biuro operatyvioji atmintis turėtų siekti 2 – 4 GB; na, o galingo namų arba biuro kompiuterio operatyvioji atmintis turėtų siekti 4 – 8 GB. Na, o štai, žaidimams skirto kompiuterio operatyvioji apimtis turėtų siekti net 8 – 16 GB.

Operacinė sistema

Ne ką mažiau svarbus yra ir kitas aspektas. Tai – operacinė sistema. Apie operacines sistemas šiandien prirašyta ir prikalbėta jau labai daug, todėl dažniausiai kiekvienas, planuojantis pirkti naują kompiuterį, jau iš savo patirties žino, kuri operacinė sistema atneštų daugiausia naudos. Statistika rodo, kad daugiau vartotojų dėmesio sulaukia Windows bei Linux operacinės sistemos. Tačiau taip pat nemaža dalis vartotojų pasirenka stacionarius kompiuterius be operacinės sistemos ir tik vėliau priima sprendimą dėl jos įdegimo.

Priedai

Jei įsigijusieji nešiojamąjį kompiuterį gali juo dirbti bei naudoti pramogoms nenaudodami beveik jokių priedų, tai, kalbant apie stacionarų kompiuterį, situacija keičiasi iš esmės. Iš anksto apgalvokite, kokie priedai bus reikalingi, kad galėtumėte kokybiškai naudotis kompiuteriu ir atlikti suplanuotus darbus. Paprastai tai būna klaviatūra, pelė, kolonėlės.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad geriausia stacionarų kompiuterį pirkti ten, kur laukia itin didelis pasirinkimas aukštos kokybės gaminių, profesionalūs patarimai bei patrauklios kainos. Visa tai jums ir gali pasiūlyti ITwork. Tad jau dabar investuokite į stacionarų kompiuterį, skirtą jūsų studijoms, darbui ar pramogoms.

it

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas