Sekmadienį vykdytos policijos prevencinės priemonės

Įvairios Peržiūros: 792

889 48b3ade119eb12b84c2461ad46d848e1Rugsėjo 13 d. (sekmadienį) Utenos aps. VPK Kelių policijos skyrius vykdė sustiprintą vairuotojų kontrolę Utenos apskrityje. Pirmoje dienos pusėje surengus netikėtą neblaivių vairuotojų kontrolę Utenoje J. Basanavičiaus-Maironio g. sankryžoje nustatytas vienas neblaivus vairuotojas (lengvas girtumo laipsnis) ir vienas vairuotojas buvo vartojęs alkoholio, tačiau neviršijo leistinos alkoholio normos.


Antroje dienos pusėje buvo surengta prevencinė priemonė skirta neblaiviems vairuotojams kelyje A-14. Kontrolės metu patikra per 300 vairuotojų, visi asmenys buvo blaivūs.
Per visą rugsėjo 13 dieną Kelių policijos ekipažai nustatė 47 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus:


26 asmenys viršijo leistiną važiavimo greitį;
1 neblaivus vairuotojas (lengvas girtumo laipsnis);
6 lenkimo taisyklių pažeidimai;
1 motociklo vairuotojas nedėvėjo motociklininko šalmo;
1 asmuo vairavo transporto priemonę neprisisegęs saugos diržu;
3 asmenys vairavo transporto priemones ir naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis;
1 asmuo vairavo nustatyta tvarka neįregistruotą transporto priemonę, kuri neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu taip pat neatlikta privalomoji techninė apžiūra;
6 vairuotojai pažeidė kelio ženklų reikalavimus;


nustatytas vienas pėsčiojo padarytas KET pažeidimas.


Priemonės, skirtos neblaivių vairuotojų nustatymui, važiavimo greičio kontrolei, chuliganiško transporto priemonių vairavimo atvejams ir kitiems KET pažeidimams nustatyti yra ir bus vykdomos nuolat. Priemonės skirtos ne tik nustatyti vairuotojų daromus KET pažeidimus, bet ir užkardyti juos, užtikrinti eismo dalyvių saugumą.
Policija linki visiems saugių kelionių!

policija

Panašūs straipsniai