manoutena logo



„REGITRA“: KAIP SUSIGRĄŽINTI TEISĘ VAIRUOTI KARANTINO LAIKOTARPIU?

1„Regitra“ nuo šiandien, kovo 24 d., sudarė galimybę karantino laikotarpiu susigrąžinti teisę vairuoti tiems asmenims, kuriems ji buvo atimta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų trumpiau kaip vieniems metams. Įprastai ši paslauga teikiama „Regitros“ padalinyje, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių laikinai teisė vairuoti bus grąžinama nuotoliniu būdu.

Tie asmenys, kurie teisę vairuoti prarado metams ar ilgesniam terminui ir turi perlaikyti vairavimo egzaminus, ją susigrąžinti galės iš karto pasibaigus karantinui. Primename, kad siekiant užtikrinti visų saugumą ir maksimaliai sumažinti fizinį kontaktą, karantino laikotarpiu egzaminai nevyksta.

Asmenims, kurie teisę vairuoti prarado trumpiau nei metams ir nori ją susigrąžinti, dokumentų pateikimo tvarka priklauso nuo to, ar pažeidimas buvo padarytas esant apsvaigusiam, ar ne.

Jei teisė vairuoti atimta dėl KET pažeidimų esant blaiviam

Tais atvejais, kai teisė vairuoti atimta trumpiau nei metams dėl KET pažeidimų, kurie buvo padaryti esant blaiviam, asmuo prašymą grąžinti teisę vairuoti gali pateikti keliais būdais:

1. Prisijungus prie Vairuotojų portalo (https://www.eregitra.lt/vepp-web/) skiltyje „Pateikti pastabą, pasiūlymą“, nurodant savo asmens kodą.
2. Užpildžius standartizuotą prašymo formą (kurią galima rasti čia: https://www.regitra.lt/lt/karantino-duk/vairuotojo-pazymejimu-uzsakymas-ir-atsiemimas) ir atsiuntus ją:
• el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., pasirašius elektroniniu parašu;
• per e. pristatymo sistemą: https://epristatymas.post.lt/;
• registruotu paštu nurodant šį adresą: Valstybės įmonei „Regitra“, Lentvario g. 7, LT-02300 Vilnius.

Jei teisė vairuoti atimta dėl KET pažeidimų esant neblaiviam

Jei asmuo prarado teisę vairuoti trumpiau nei metams už KET pažeidimus, kuriuos jis padarė neblaivus ar apsvaigęs, tokiu atveju reikia pateikti šiuos dokumentus:

• užpildytą standartizuotą prašymo formą, kurią galima rasti čia: https://www.regitra.lt/lt/karantino-duk/vairuotojo-pazymejimu-uzsakymas-ir-atsiemimas;
• galiojančio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;
• sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą, išduotą pagal privalomojo mokymo apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai mokymo programą.

Visus šiuos dokumentus reikia pateikti registruotu paštu, nurodant šį adresą: Valstybės įmonei „Regitra“, Lentvario g. 7, LT-02300 Vilnius. Tai būtina siekiant užtikrinti, kad būtų pateiktas originalus sveikatos žinių atestavimo pažymėjimas.

Atkreipiame dėmesį, kad abiem aukščiau įvardytais atvejais apie sugrąžintą teisę vairuoti asmenys bus informuojami prašyme nurodytais kontaktais.

1

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas