Pokyčiai policijoje - kad būtų dar saugiau

Naujienos Peržiūros: 432

1Liepos 21 d. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Utenos aps. VPK) vyko susitikimas, į kurį atvyko Policijos departamento prie LR VRM atstovų delegacija, taip pat dalyvavo Utenos aps. VPK vadovybė, padalinių vadovai, pareigūnai bei policijos profesinių sąjungų, prokuratūros, teismo Utenos aps. VPK darbo tarybos atstovai.

Policijos departamento prie LR VRM atstovų vizito tikslas buvo pristatyti planuojamų pokyčių viziją -  2024 m. Lietuvos policija taps vienu juridiniu asmeniu (šiuo metu yra 16 juridinių asmenų) ir darbas bus organizuojamas ne dešimties apskričių, o penkių apygardų principu.


Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas pristatė eksperimento rezultatus, nes apygardos principu jau dvejus metus dirba Šiaulių ir Telšių apskričių pareigūnai. Taip pat akcentavo pokyčių būtinumą, jų naudą Lietuvos gyventojams ir pačiai organizacijai.


Reforma tikimasi padidinti policijos veiklos efektyvumą, taupyti lėšas ir efektyviai jas panaudoti policijos veikloje. Diskutuota apie laukiančius iššūkius, su kuriais teks susidurti, norint pasiekti reformos efektyvumą.


Po pietų, svečiai išvyko į Utenos rajono savivaldybę susitikti su Utenos rajono savivaldybės meru, mero patarėjais, seniūnais ir seniūnaičiais.

1

2

3

4

Panašūs straipsniai