manoutena logo



KAIP TELEFONE ATKURTI SAU SVARBIAS NUOTRAUKAS AR KITUS DUOMENIS?

telefonasIšmanusis telefonas yra nepakeičiama įspūdžių ir informacijos katalogavimo vieta. Dauguma išmaniojo vartotojų, savo telefonuose laiko daugybę nuotraukų, vaizdo įrašų ir kitų svarbių dokumentų. Šioje gausoje kartais galima pasimesti, todėl tinkamai nepažiūrėjus, netyčia galima panaikinti svarbius jo elementus. Ką daryti ir kaip juos atkurti?

Kas nutinka ištrintiems duomenims?

Išmanieji telefonai paklūsta fizikos dėsniams, o šie labai aiškiai nurodo, kad informacija iš jų negali niekur dingti. Jūsų išmaniųjų telefonų operacinė sistema suveikia taip, kad toje vidinėje atminties vietoje, kurioje buvo nuotrauka ar kiti jums svarbūs duomenys, pradedama traktuoti taip, kaip tuščia. Tai reiškia, kad šioje zonoje esanti nauja informacija gali būti įrašoma „ant viršaus“. Kitais žodžiais tariant, net ir po ištrynimo jūsų nuotraukos egzistuoja išmaniojo telefono atmintyje. Galutinai ši informacija išnyks tik tada, kai sistema toje pačioje vietoje jums patalpins kitą informaciją. Kada tai įvyks, priklausys tik nuo jūsų pačių.

Tiesa, šiuolaikiniai išmanieji telefonai turi savas šiukšledėžes, kuriose galite rasti jūsų panaikintas nuotraukas ir vaizdo įrašus. Dažniausiai juose informacija laikoma apie 30 dienų, todėl pastebėję, kad netyčia pašalinote sau svarbią nuotrauką - ją galėsite iš karto sugrąžinti į galeriją. Žinoma, nespėjus arba negalint atkurti sau svarbių duomenų, visada galite kreiptis į https://phonefix.lt/duomenu-atkurimas/!

Ką reikėtų žinoti apie duomenų atkūrimo programėles?

Prarastas nuotraukas ir kitus duomenis jums gali padėti atgauti trečiųjų šalių programėlės. Jos išnaršo visą telefono diską ir suklijuoja pažeistus dokumentus. Deja, nuotraukų surasti dažnai nepavyksta, nes jų informacija yra „po naujais duomenimis“. Android operacinei sistemai patikimiausiai ir efektyviausiai veikia: Restore Image, DiskDigger ir DigDeep Image Recovery. Na, o iPhone operacinei sistemai yra šiek tiek sudėtingiau. AppStore tokio tipo programėlių tiesiog nepalaiko. Blogiausiu atveju, galite pamėginti tokį sprendimą, kaip Dr.Fone. Tiesa, su trečiųjų šalių programėlėmis turite būti labai atidūs! Pasitaiko tokių atvejų, kad šios būna užkrėstos įvairiais virusais, kurie tik sukels dar daugiau nemalonumų. Jeigu patiems nepavyksta atkurti duomenų, geriau kreipkitės į specialistus, kurie ras jums geriausią sprendimą!

Kokių būdų imtis, kad neprarasti nuotraukų?

Pats geriausias problemų sprendimas yra apsidrausti nuo jų. Kaip jau galėjote suprasti, tiek Android, tiek iOs, savo vartotojams siūlo galimybę, kaip automatiškai dubliuoti visus duomenis bei, kaip nebijoti, jog jums svarbi informacija gali pranykti. Tad, jeigu to dar nepadarėte, tuomet nepagailėkite savo kelių minučių ir sinchronizuokite savo telefoną su Google Photos ar iCloud.
Android savininkams reikėtų atsidaryti Google Photos esančią programėlę bei prisijungti su savo Google paskyra. Dešiniajame viršutiniame kampe rasite savo nuotrauką ir inicialus. Pasirinkite Photo settings ir įjunkite mygtuką Back up & sync. iPhone naudotojams užteks atsidaryti savo telefono nustatymus bei paspausti savo vardą. Naujame lange rinkitės iCloud - Photos.

telefonas

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas